Minnen

Tittar igenom gamla bilder på djur jag haft. Hittade den här...


Jag och favorit hästen Nike. När han dog då orkade jag inte rida kvar på ridskolan där jag hade ridit i sju år. Saknar honom verkligen.

30/11

Jag har gått och kärat ned mej i en Sheltie valp... En trefärgad dessutom. Det har jag aldrig riktigt tyckt om fram till nu. Men den bor uppe i Luleå och är bara en liten valp. Så hur jag skulle få det att fungera vet jag inte men jag vill så gärna. Skulle vilja börja med agility igen. Kanske till och med börja tävla igen och Cliff börjar ju närma sej 9 år. Jag är så arg på mej själv att jag slutade med agilityn. Både jag och Cliff tyckte ju att det var så roligt. Men det var för mycket just då... Saknar ridningen med. Usch, känner mej misslyckad som inte kan hålla fast vid saker och ting.


Jag och Cliff kom trea på ett KM men vi har även lyckats tagit pinne på en officiell tävling

En grå dag

Usch vad seg jag känner mej. Klev upp ur sängen för bara en liten stund sedan. Och ändå var jag bara hemma igår och tog igen mej från fredagen. Men det kan vara vädret, grått och trist. Och inte har jag någon aning om vad jag ska göra idag men jag borde väl städa. Nu har alla grannar satt upp sina ljusstakar så det ser ganska tomt och tråkigt ut i mitt köksfönster. Men jag har ingen lust att ställa dit en såndär vanlig tråkig ljusstake. Såg på Cervera att dom hade fina alternativ till det traditionella ljusstaken. Bordslampor formade som stjärnor i vitt, svart och rött t.ex. Självklart tyckte jag den svarta var finast men det skulle nog bli för svart och dystert här med den. :P Nästan alla mina möbler är svarta.

Nu sitter Chippen och putsar på Mackan. Så sött. Chippen sitter på deras hustak och Mackan står nedanför så han nådde bra upp till fabror Mackans huvud. ^^ Måste ta en bild någon dag så ni får se. Chippens favorit plats är att sitta på taket på deras lilla hus medan Mackan för det mesta ligger inklämd i huset. :)

Är det någon som kan tipsa om en lättskött fin blomma? Har haft Hibiskus men dom dör ju en efter en för jag glömmer bort att vattna dom. :P De ska ju ha nästan varje dag. Kanske någon som bara behöver vattnas en gång i veckan.

Marsvins motion

Just nu är Mackan och Chippen ute på golvet men jag ska snart stoppa in dom i deras bur och plocka ut flickorna istället. Chippen har blivit könsmogen och hoppar på Mackan lite då och då. Fast han verkar inte vara så jätte medveten om vad han gör för nyss gav han sej på Mackans öra och tidigare så lyckades han på något sätt ramla över Mackan. Som tur var så är Mackan tålmådig med den lille och sparkar bara undan honom när han tröttnar helt annars så går han iväg från Chippen eller väntar tills han slutar.

Upptäckte i måndags när jag städade åt marsvinen att det går att ha alla flickorna tillsammans ute. Visst lite små tjaffs blir det men inget alvarligt. Stella, Milli och Anouk lade sej för att vila tätt intill varandra i toalådan t.ex. Sött. =)

I said... Brr! It's cold in here

Var precis ute en liten sväng med Cliff. Shit vad halt det är ute! Har redan dykt en gång idag när jag jobbade och varit nära flera gånger. Visst, det är väl bra att dom plogar bara det att snön som blir nedpressad blir glashal. Man ser ut som en annan Bambi när benen står åt alla hål och kanter. Nu när jag gick med Cliff hamnade jag bakom två personer med en liten unge som var motsträvig och inte följa med. Försökte skynda mej förbi men så hör jag pappan säga "Om du skyndar dej nu kanske du får klappa på hunden". Nej nej.. Cliff tycker inte om småbarn för oftast flyger de på honom så att han blir rädd. Men det var ju bara att stanna och låta ungen försöka klappa på honom. Det gick väl sådär. Fast jag sa till att han var tvungen att ta det lugnt om han skulle få klappa. Han är väldigt känslig min lille Cliff. Man måste vara lugn och låta honom komma fram av sej själv men oftast så är folk (speciellt barn) för otåliga vilket gör det hela värre.

Det är verkligen iskallt i min lägenhet och jag måste ha en massa kläder på mej om natten för att inte frysa. Blir orolig för att djuren ska frysa med. Igår när jag städade åt dom fick de extra mycket spån och jag fyller på med hö lite oftare.  Har iofs inte märkt något på dom men ändå.

Det går aldrig över...

Min energi är på sparlåga just nu och jag försöker bara orka med djuren och mig själv. Känner att jag inte kan skriva något positivt just nu så det är bäst att bara låta bli.


"Vi blöder för er nu
det går över, det går över, det går aldrig över...
vi behöver någonting nu
som bedövar, som gör att det går över "
Kent - Nihilisten

14/11

Usch, jag håller på och blir förkyld. Har sprängande huvudvärk, nyser och är snorig. =( Är trött på att aldrig få vara riktigt frisk. Men på måndag ska jag träffa en läkare.

Så idag har det inte blivit så mycket gjort men har iaf städat burarna. Har bara ätit lite yoghurt och flingor och nu sitter jag och funderar på om jag ska fuska och köpa en pizza idag. Nej det går inte ens att sitta och stirra på skärmen. Ska ta en alvedon nu och vila lite.


The whole enchilada

Igår fick jag jobba mellan 7.30 - 14.00. Bättre än ingenting. =) Sen så har jag två dagar framöver också. Alltid ngt.

Just nu sitter marsvinen och äter för fullt. Ikväll blev det broccoli, paprika, selleri och morötter. Var längesen de fick broccoli nu har inte hittat några som sett trevliga ut förrän idag. Köpte 4st för 35:- på Ica Maxi. Det var ju rätt bra pris. =) Blev sen kvällsmat för marsarna idag men har varit iväg och handlat massor med mat till dom så de kan inte klaga. Har även varit hem till mamma och pappa och städat till grisarna där. De såg ut att må bara bra. Lolan ser ut som om hon ska få en kull på 10 ungar när som helst. Ähum. Finns det inget bantningsläger för tjocka marsvin? Har två stycken som skulle må bra av att gå ner några gram. ;)

Idag lagade jag kycklingenchilada. Det är så himla gott! Bjöd över mamma på mat också. Hon är ju så snäll som tar hand om mina djur och så. Hon till och med köper maten till djuren som bor hos henne. Brukar säga att det är hennes marsar. ;)


Kycklingenchilada

Godisråtta

Jag är verkligen en riktig godisråtta men nu har jag bestämt mig för att inte äta nå godis i veckorna utan ta en frukt eller något istället. Dels för att jag är rädd för att få diabetes. Man har ju sett hur det kan gå om man inte sköter sig när man har diabetes. Tvungen att ta bort ett ben eller så. Uscha. Och dels för att man lägger på sig en massa extra onödiga kilon.

Iaf så har jag köpt hem lite frukt nu och ska göra en fruktsallad. Mums. Mamma ska komma förbi en sväng så får bjuda henne med. ^^


Såhär såg den ut som jag gjorde igår :)

11/11

Att bara gå hemma och dra passar inte mig blir alldeles seg och kommer mig inte för någonting. Idag tänkte jag städa klart men har knappt gjort något. Bara legat framför tv:n och gosat med djuren. Och det är väl bra iofs att jag spenderar mer tid med dom.
 
Min jobbgivare har iaf ringt och ursäktat för att det inte finns jobb. Inte deras fel direkt. Men kommer att få jobb över julen iaf. Dessvärre måste jag nog jobba kväll på julafton, mindre roligt men lite extra pengar iaf. Så nu är det väl bara att hoppas på att halva personalstyrkan åker på influensa så att jag får jobba lite innan jul också. ;)

Nu ska jag och Cliff gå ut och gå en sväng med Linda. Roligt att ha en kompis som bara bor på nästa område. :) Förr bodde hon i Sandviken.

Kollage


Trökig dag

Usch, idag har inte varit någon bra dag. Fortfarande inte hört något om jobb och jag blir tokig. Klarar inte av att bara gå hemma och dra. Tänker för mycket och det blir bara en massa negativa tankar. Satte igång och skulle börja storröja i lägenheten men kom av mig så nu ser det mest ut som ett bombnedslag. Har iaf kastat en massa onödiga papper m.m och imorgon hade jag tänkt att sortera de som vart kvar och sätta in i pärmar. Nu ligger Cliff ute i hallen och suckar och lille "Chippen" piper ifrån buren så ska väl ta och leta fram något gott till pluttarna och fylla på hö.


Cliff som nu slipper ha tratt :)

Förresten ifall någon av er har eller kommer att upptäcka att jag pendlar mellan att skriva mej/mig el sej/sig så är det för att jag aldrig kan bestämma mig för vad jag tycker ser bäst ut. Tycker att det känns bäst att skriva mej men tycker att sej ser för dumt ut och man kan ju inte blanda mellan dom. Jaja, nu vet ni varför. =P

Panda Pig

Skulle det inte vara häftigt med panda teckning på ett marsvin?


Chocolate Chip?

Då har lille Luneas Chocolate Parfait flyttat in hit som sällskap till Mackan och det fungerar riktigt bra. När lille "Chippen" (som mamma vill kalla honom) går lite för nära Mackan då vaggar han på rumpan men sen är det som att han glömmer bort sig och går och lägger sig igen. Det är alltså inge race eller så. Och "Chippen" vågar ta för sig av maten och piper ikapp med de andra marsvinen så det ska nog gå bra det där. :)

Det var ju bestämt att jag skulle få ha mammas och pappas bil i fredags så att jag skulle kunna åka och hämta lillkillen men så vart det strul med bilen och jag kunde visst inte ha den ändå. Usch vad arg jag blev, men tänkte att jag kunde ta bussen om jag hade lade den stora fleece filten jag fått från mitt förra jobb i åkburen. Det är inte långt ifrån busshållplatserna men ändå inte roligt att ha en liten marsvinsunge ute nu. Men iaf så löste det sig för snälla S åkte hem till mig med honom. Inte alla som får marsvinen hemkörda direkt. Tusen tack S! Bara så du vet tyckte jag att det var jättepinsamt när vi hade bestämt att jag skulle hämta honom och så kunde jag inte.

Har varit hemma hos mamma och pappa nästan hela dagen idag för vi firade pappa eftersom det är fars dag idag. Av mig fick han en film som heter The god German med bla George Clooney och Cate Blanchett. Den var hyfsat bra faktiskt. Handlade om slutet av andra världskriget då amerikanarna tog över tyska forskare för att göra raketer osv. Den var filmad i svartvitt så de kunde klippa in riktiga bilder från tiden efter kriget. Riktigt snyggt.

Eftersom jag inte varit hemma så blev det sen kvällsmat för marsarna så de står fortfarande och äter. Ikväll blev det morötter, äpple och selleri. :)

När man har lite att göra..


Försökte rita WiRas Magma "Zoe" i Illustrator. Inte det lättaste att få till en argente. Var längesen jag ritade nu så är inte så jättenöjd med resultatet. Ögat ser ju ut som det gör t.ex.


Look-alikes


Amerikanska komikern Tina Fey till hö och Alaskas guvenör Sarah Palin vä

Såg en bild på Palin nyss och tänkte att hon liknade Tina Fey lite. Googlade fram bilder och visst skulle de kunna va systrar? Om Fey inte redan har gjort det så borde hon spela Palin i någon av Saturday Night Lives sketcher.

Palin är nog inte den skarpaste kniven i lådan så USA pustar nog ut just nu att hon inte blev vice president. Lyssna på det här; http://www.youtube.com/watch?v=m38kNLSEras

6/11

Då var man arbetslös på riktigt. Har jobbat som tim vikarie i snart ett och ett halvt år och haft nästan för mycket jobb. Ibland har jag jobbat 6-7 dagar i sträck men nu är det stiltje på jobbfronten. Förra månaden fick jag inte ihop speciellt många timmar och den här veckan har jag bara jobbat fem timmar än så länge. Anledningen till att det är så ont om jobb är att Komunen har för många anställda så de har flera stycken så kallade resurser som får ta vikarie jobben före oss timmisar. Men jag tänker ta och njuta av dessa dagar då jag är ledig. Pyssla lite extra med djuren och städa ordentligt i lägenheten och förrådet. Känns inte som någon idé att söka jobb nu heller eftersom att jag kanske ska börja plugga till våren.

Har fått blodad tand iom att Milli fick så pass bra poäng. Så nu skulle jag vilja åka till Västerås utställningen istället för att vänta ända till Januari. Men vi får se hur det blir med det.

Iaf så ska Mackan få en liten burkompis! Det blir en liten Chocolat Parfait som får flytta hit hela vägen från S. ;) Frågan är bara vad han ska kallas till vardags. Inte Coco för det har jag redan haft dessutom tyckte folk att det var taskigt. :P Vad tycker ni?


Hem, hemma hos mig där sätter jag djuren i bur...

Tänkte att jag skulle visa lite hur djuren hemma hos mej bor.


Burskåpet som är gjord av två PAX vägghyllor. Vet att det är lite väl tajt mellan burarna men inget marsvin slår i huvudet när det hoppar och så är det en ljus hörna och jag brukar se till att de får vara ute på golvet och springa som kompensation. I gallerburen bredvid bor kaninen Orbit.


Såhär har jag satt upp vattenflaskorna. Men krokar och buntband. Det fungerar riktigt bra. Kan vara lite knepigt att få loss flaskorna ibland men har valt att ha bandet kort eftersom själva flaskan hänger stabilare då.


Inne i en av burarna. Anouk och Millicent ( som fyller ett år idag! Hipphipp hurra..)


Lampa som går att rikta mot burarna. Typiskt nog gick en lampa sönder alldeles nyss.


Och så Cliff med sin tratt. Här på väg mot matte för pusskalas. ;)

Cliff och Mackan

Den här tiden för en vecka sedan hämtade jag Cliff hos djurkliniken. Pga att han fått förstorad prostata har han två ggr fått tagit hormonspruta men veterinären rekomenderade att vi kastrerade honom. Så det vi gjorde förra tisdagen. Men det är fortfarande synd om honom för nu måste han ha en tratt så att han inte kan komma åt och slicka på såret. Men det läker som det ska och han är pigg för övrigt så det blir nog helt bra det här. Skönt också om han slipper få några mer problem med prostatan. Den låg nämligen och tryckte på ändtarmen så det var lite svårt för Cliff att få ur sej ibland.

Men jag var jättenervös inför att han skulle sövas då shelties är känsliga för narkos. Något med andningen tror jag, så de har lätt att bara somna in. Det gick som sagt bra så nu är det bara att hålla tummarna för att det läker ihop fint och att Cliff slipper ha några mer problem med prostatan.

Det är även synd om en till liten kille här hemma och det är Mackan. Han tycker inte alls om att vara själv. Vilket inte var tanken heller. Hade ju hoppats på att få en liten bebbe efter Anouk som sällskap åt honom men nu blev det inte så. När han bodde hemma hos mamma och pappa bodde han i en bur som jag delat av med hönsnät så han såg Ikaros och Pantouffe. Mackan och Ikaros brukade  ligga med rumporna emot varandra. :) Men i buren han går nu ser han inga andra marsvin och han har redan blivit mycket skyggare. Kommer inte längre fram och tar godsaker ur handen på mej. :( Så nu letar jag efter en liten hanbebis åt honom. Är sugen på att hitta en liten aby för då kanske den skulle kunna få gång på gubben. ;) Tror inte att jag vill ha en till rex iaf. Vill ha något att ställa ut i pet och så.


Mackan som liten grabb

Kallhäll

Så här gick det för mina grisar igår:

Lollipop - 85p i ras (Hon är lite kal under ena armen därav de låga poängen, får skylla mej själv som släpade med henne ändå. Det är iaf inte ohyra.)

Millicent - 88p + CK i ras (Nöjd! Hade inte skadat med ett cert men det var rätt stor konkurens.)

Bonni - 90p i pet (Trodde att hon skulle få klagomål för sin vikt men domaren sa inget.)

Vanessa - 90p i pet och 3:a + rosett i maskerad (Tycker att hon kunde kommit bättre till i pet men är nöjd med att hon blev placerad i maskeraden.)

Måste säga att jag är besviken på petbedömningen som var igår. Eftersom mina två honor jag hade med är två år så var de bland de sista och domaren var då stressad av tiden och gjorde bara en snabb bedömning. Visst ska väl domarna få ställa ut själv dom med men de kan ju inte ha hur många djur som helst. Fick vänta i evigheter på att få mina bedömda och då var hon så stressad så hon tittade inget på djurens personligheter. Och hon hittade inget smuts först i Nessies öron så då grävde hon lite djupare och fick till slut fram en hudflaga och drog av poäng. Hon berömde Nessie för att hon hade bra kropp för att vara Rex men det räckte ändå inte för att komma till final. Hon nämde också att det var många rexar den här gången men vad jag såg kom inte en enda till final! Någon borde ju ha varit tillräkligt fin. Anledningen till att jag blir sur är att jag knappt har något att ställa i ras och jag har inte plats att föda upp fler så dom jag redan har vill jag ställa i pet för jag tycker att det är roligt att åka på utställningar. Men det har nästan varit uteslutande selfar och nonselfar i petfinalerna vilket jag tycker är väldigt tråkigt då hela grejen med pet är att man ska kunna ställa ut djur som inte kan gå i ras. Men är det någon idé att ställa rexarna när deras mjuka rexkroppar jämförs med en stadig self?

Får väl ta och hårdträna med djuren här hemma så de är stenhårda inför nästa utställning. Men att lilla Millan fick 88p och Ck var jätteroligt! Milli som föddes för tidigt och hade tre kullsyskon som var döda. Hon hade knappt någon päls på kroppen, noll motorik och en mamma som var för chockad för att bry sej om sin dotter hennes första dygn. Men hon är en riktig kämpe min lill Milla.

Millicent 1 dygn gammal

RSS 2.0