31/12

Gott Nytt År!

27/12

Hoppas att ni alla fick en fin julafton! =)



Själv har jag jobbat hela veckan men jag har hunnit med och fira lite ändå. Såhär har min vecka sett ut.

Sön: 16 - 21
Mån: 12 - 21
Tis: 7 - 16
Ons: 12 - 21
Tors: 7 - 16
Fre: 7 - 16

Roligare slut på arbetsveckan än vad jag fick kan man ju ha... Hittade nämligen en av våra vårdtagare död. Benen stod ut från sängen och han var alldeles kall och stel så troligtvis har han legat där hela natten. Det var första gången i mitt liv som jag såg en död människa. Usch. Jag fick en chock och hela kroppen började skaka. Och inte fick jag tag på ngn sköterska heller så gråtandes ringde jag till en av de ordinarie som jobbade och hon tog hant om det hela. Man vet inte hur man kommer att reagera förrän man varit med om ngt sånt här. Jag hade fått gått hem om jag velat men valde att jobba klart. Lugnande ner mej ganska så snabbt. Men när jag kom hem var jag hur trött som helst. Lade mej för att vila men vaknade inte till förrän vid halv åtta. Skulle ha gått hem till Linda och kollat på film med henne men jag orkade inte. Somnade om och vaknade inte förrän vid elva idag!




John Lennon - Love

En av dom finaste låtar som någonsin gjorts enligt mej. Höj volymen i början och i slutet för att höra den vackra piano slingan.

Edsbyn - Kungälv 14 - 3!

Igår åkte jag och pappa till Edsbyn efter jobben. Vi hälsade på farmor och gick på bandy. :) Edsbyn kvadade Kungälv med 14 - 3! Fast Kungälv var ett rätt bra lag ändå jämfört med de jag sett tidigare. Så det var en rolig match att titta på.

Nu ska jag göra mej iordning för Linda ( inte samma Linda jag tjatat om tidigare ;) ) ville att jag skulle följa med ner på stan och ta en öl och snacka skit. Hehe. Siktar nog in mej på cider istället tror jag eller nån god drink. Man el. iaf jag kan bli så himla äckligt mätt av öl.


Även Cliff är ett Edsbyfan!

18/12

Idag har jag varit duktig. Klev upp redan klockan sex (!) för hade tvättstugan klockan sju. Bytte också en säkring för första gången i mitt liv. Den gick ju sönder precis när jag kokade kaffe. >_<

Nu är det bara två timmar kvar tills jag börjar jobba. Suck. Vill hellre vara hemma med och mysa med Cliffen. :) Han har blivit mycket kelsjukare sen han kastrerades.

Slänger in en till musikvideo. Det här är ett band från Gävle som precis fått skivkontrakt! Jag har gjort en musikvideo till den här låten jag också när jag gick på media men det här är inte min video.

Twiggy Frostbite - Heroes

"Att finna det man inte visste att man sökte"

Ja, just ja! Har ju glömt att skriva att jag ansökt om uppfödarnamn. Om någon missat så kommer den att heta Serendipity's. Det står med i senaste MM under ansökta.

Zeigeist - Wrecked Metal (the cello version)

Zeigeist hörde jag för första gången i Hultsfred '06 när de stod på Rookiescenen. Sen dess har jag varit helt fast. Skivan The Jade Motel går ibland på repeat här hemma.

"The goal is to get there"

Hörde Wrecked Metal i cello versionen på P3 en dag när jag körde i en av jobb-bilarna. Jag blev överlycklig. Tycker om originalet med men såhär hade jag önskat att det skulle låta!

Vill sjunka genom sanden..

Jag tror jag går och dör nu. Helt seriöst.

Lampan inne på toaletten gick sönder igår så jag tog bort kupan och tänkte byta glödlampan själv tills jag upptäckte att armaturen var spruken. Felanmälde idag och då skrev jag att jag ville att de skulle ringa före. Trodde att de skulle komma imorgon så jag hade inte plockat undan vissa saker inne på toaletten... Helt plötsligt står det en gubbe utanför dörren. Shit. Och Cliff blev knäpp och skällde som en idiot så jag hann inte ens reflektera över sakerna inne på toaletten förrns det var försent. Usch, vad pinsamt!!

Förhoppningsvis slipper jag se människan igen och kan leva vidare trots skammen..

Nej nu borde jag springa ner till affären och kolla om de har runda glödlampor, 40W med liten sockel!


The Knife - Marble House

En bra låt och söt musikvideo
 

Kistamässan nästa

Nu har jag anmält några djur till Kistamässan. Kommer bara att kunna åka på lördagen så det blir bara vuxna djur i ras. Men jag anmälde till både BIS 1 och BIS 2. De som ska med är;

Anouk  - har tyvärr ngt tunn päls och en fnurra på ena sidan. Är å andra sidan väldigt typad och har runda vackra ögon och är ganska cobby.
Chitza - har inte lika tunn päls som syrran men har lite längre nos och fallande sidor.
Milli - faller lite i sidorna och har ganska mjuk päls men har god täthet och stora fina öron.
Magma  - långnäst och har en matte som inte vet hur mycket hon ska trimma.

Tja, låter väl inte som en supergrupp att dra med sej men vi får se hur det går. De tre rextjejerna kommer att vara konkurenter. Men är mest nyfiken på att höra vad domarna kommer att säga om dom för jag tror inte på några toppresultat.

Och så hur det gick i lör när vi var i Västerås.

Milli fick 87p och kom 3/7 i ras. Är rätt nöjd ändå för hon var badad dagen innan!
Magma poäng löst i rasen eftersom det var eng. domare men fina komentarer om färgen osv. I petten kom hon 2/7 och fick silverkort!
Chippen skötte sej utmärkt och fick 89p i petten och kom 2/3. Kommer att få följa med fler gånger, det här tog vi bara som träning.

En busig Macka

Chippen fick något ryck nyss och började rusa runt och göra popcornhopp. Och han fick igång Mackan (!) som också försökte sej på lite krumpsprång. =) Har aldrig sett Mackan gör popcornhopp. ^^ Inte ens när han var yngre. Tänk dej själv hur det ser ut när en rex över ett kilo hoppar rakt upp i luften med sin stora rumpa. ;)


9/12

Nyss kommit hem från föräldrarna. Hämtade hem Cliff igen som bott hos dom sen i söndags kväll. Skönt att ha honom tillbaka för det är mycket lättare att sova när han är här. Men mamma och pappa ville ha honom någon dag fast mamma kunde inte gå hem på lunchen imorgon så därför var det bättre att jag hämtade honom. Passade även på att städa åt marsvinen när jag ändå var där. De mår bra allihopa. Köpte med mej grönkål som hon i kassan var snäll och lät mej betala bara 3kr för. Var liiite gul ute i kanten på vissa ställen men annars såg det helt okey ut. Och de smaskade då glatt i sej. ^^

Ikväll blir det att bänka sej framför tv:n. Det blir ju intriger på Mode Magazine och desperata husfruar. Vem vill missa det liksom? ;)

Psst... Jag har namnsdag idag! ;) Anna Emilie heter jag ju.

Strimman

Ursäkta för fotoattacken igår. Blev lite väl mycket kanske. ;) Men spana in bilderna på Cliff som valp och unghund och även på andra inlägget som vuxen. Ser ni hur den söta strimman försvinner allt mer med åldern? Uppfödarna sa att det skulle bli så. Nu har han en jättetunn strimma kvar. Vi tingade Cliff när han var endast tre dagar gammal och för att vi skulle få rätt hund så fick han kallas för just Strimman.

Cliff som valp och unghund

Oj vad mycket klockan är. Har suttit och tittat på Shelties sen jag skrev sist.

Tänk att Cliff har varit såhär liten!







Planer för framtiden

Idag fick jag reda på att jag kommit in på utbildningen som jag har sökt till. =) Så i Januari börjar jag plugga till sjuksköterska. Lite annat än vad jag drömde om för ngt år sen. Då hade jag planer på att jobba inom media som kameraman eller redigerare. Och innan det grafiker/art director. Det vill jag iofs fortfarande men jag pallar inte att flytta och försöka hävda mej mot alla andra som vill jobba inom media just nu. Klarar inte det psykiskt. Att jobba inom vården på något sätt kommer inte helt ur det blå för jag gick ett år först på naturvetenskapligaprogrammet innan jag hoppade av och började på medieprogrammet. Och då när jag gick natur hade jag tänkt att jobba inom vården. Kommer troligtvis inrikta mej på ngt sen efter utbildningen men det är ett tag kvar tills dess. Skönt att veta vad jag ska göra till våren iaf. Det är ett stress moment som försvinner. Men jag sover fortfarande jättedåligt så ev. kommer jag att få sömntabletter. =/ En sköterska tyckte det.

Har jobbat på hemtjänsten som timvikarie i ett och ett halvt år nu så vet ju lite hur det går till. Och det ska bli roligt att få berätta för de vårdtagare som hållit tummarna för att jag ska komma in att jag gjorde det. =) Har fått mycket positiv respons på att jag sökt till sjuksköterskeprogrammet från vårdtagare, jobbarkompisar och några sköterskor så det är ju roligt. Framförallt ska det bli skönt att få fasta rutiner igen. Inte ligga sömnlös och undra om dom tänker ringa om jobb klockan sju på morgonen och bara kasta sej iväg.

Sen finns det ju inget som säger att jag inte kan jobba inom media i framtiden heller. Men det är ju bra att ha något att "falla" tillbaka till. En riktig utbildning. Och så verkar det som att det kommer finnas gott om jobb i framtiden. Det kommer ju alltid att finnas sjuka människor. Speciellt om det nu blir sämre tider.

Om ni bara visste hur sugen jag är att börja med agility igen. Och visst kan jag börja träna med Cliff igen. Det ska jag. Men jag kommer bli sugen att börja tävla igen med och det tänker jag inte tvinga honom till då han fyller 9 år i april nästa år. Vill inte dra runt med en 9 - årig hund på tävlingar på vintrarna och så för hans leders skull. Och det är många tävlingar på vinterhalvåret. Åtminstone var det så förr. Jag vet att Cliff hade kunnat gå långt om jag bara hade satsat mer. Han är snabb och jätteduktig. Lättlärd.

Så nu vill jag så gärna skaffa en valp och jag vet att det inte är ett bra läge för det just nu men det känns så tråkigt att behöva vänta en massa år när det är nu jag vill göra det. Funderade på allvar förra året att köpa valp men det blev inte av pga jobb. Det bästa skulle ju vara om jag hittade en unghund som redan var rumsren och van att vara ensam några timmar om dagarna. Men det kryllar inte direkt av sånna och det är endast Shetland Sheepdog jag vill ha.


Hoppar i höjd med vad en large hund ska hoppa trotts att han går i medium klass.

Säcken/platta tunneln var läskig i början men sen var det inga problem. Personligen tycker jag inte att man ska ha platta tunneln som komando om man kallar den vanliga tunneln för tunnel. Kan bli förvirrande för hunden. Så jag sa säcken.

Att gå ända ner till markeringarna var lite knepigt att lära in på balansgången.

Bara för att Cliff är det bästa som har hänt mej. =)


2/12

Usch, vilken tråkig dag. Det bara regnar och regnar. Har bestämt mej för att det inte blir någon långpromenad idag och det tror jag att Cliff är glad för. Han är nämligen inget stort fan av regn han heller. Dessutom blev det två rejäla turer igår. Det är tur att man har en liten hund som dessutom snart börjar närma sej nio år. Då kan man nämligen skippa långturen en dag som denna. Men naturligtvis får det inte hända för ofta. Han måste ju få sin motion.

Nu ska jag städa åt grisarna och Orbit. Alla burbottnar ska diskas ur. Suck. Men det kommer att kännas bra efteråt. ;)

1/12

Idag var jag och mamma och handlade i Valbo. Jag passade på att storhandla mat. Inte för att det går in så jättemycket i mitt lilla kylskåp och det minimala frysfacket. Men mycket för att vara mej. Och så köpte jag blommor för det ser för tråkigt ut i mitt fönster just nu. Två Kallor och en palm av något slag. Inte så jätteroliga men får duga tills vidare för de var inte speciellt dyra. Ska plantera och fixa iordning imorgon. Tyvärr blev det ingen julstjärna så ska åka ned på stan och leta nu i veckan. Men jag köpte små julgranskulor som jag tänkte dekorera marsvinsburen med. Måste väl försöka vara lite julig av mej iaf. Nej, nu ska jag gå med sopor och sedan lägga mej.

RSS 2.0