Ikväll är det fest!

Och imorgon med, kanske. Om jag orkar. =P Ikväll har en klasskompis inflyttningsfest och imorgon ska en jobbarkompis ha fest. Får se hur pass bra jag mår i morrn och om min stackars fot överlever denna kväll. =/ Har ont ovanpå foten, det liksom hugger till ibland när jag går. Så det blir inte klackar ikväll. ;)

Ah, ett så nödvändigt inlägg. Hehe.

Anyway, djuren mår bra iaf. Särskilt glada nu efter att jag köpt hem en massa mat åt dem.


Kände för att lägga in en söt bild. Leonardo och Donatello.

Mer spån åt folket

Mamma och jag var på shoppingtur idag åt marsarna. Så nu står två spånbalar nere i förrådet och det känns grymt bra nu när det råder spånbrist i landet. Har även köpt en massa hö och pellets och några billiga handdukar inne på IKEA.

Hur pass allvarligt kommer det att bli med spånet? Pga lågkonjunkturen har många sågverk fått slagit igen och det resulterar i att vi blir utan spån men än så länge verkar det finnas fast det är svårare att få tag på. Orkar inte börja oroa mej på allvar än iaf.

Don't know what to say

Tittade på gamla bilder på djuren. Det finns så många jag saknar. Usch. Lägger in en bild på något helt annat som min studiegrupp ist. Vi kallar oss för knörtarna. Hehe. Orkar inte förklara varför, om det ens finns en förklaring. Jag har iaf det fulaste namnet, Knorvas. =P



Nej, ni får inga riktiga bilder =P

Tornfalk?

En häftig sak hände alldeles nyss inför ögonen på mig och Cliff! Precis utanför bostadsområdet finns det träd där det brukar sitta en massa skator och kråkor. Iaf kom jag och Cliff och gick förbi där när helt plötsligt ngt kommer med full fart och slår ner en av skatorna. De andra skatorna och kråkorna får panik och börjar skrika och flaxa omkring. Jag ser en ganska stor brun vinge bakom en snöhög och går närmre. Där sitter en rovfågel och håller fast en av skatorna. Skatan lyckas fly iväg men rovfågeln är tätt bakom och tar den skadade skatan igen. Flyger iväg lite längre bort och sätter sig ett tag innan den flyger bort igen med sitt byte. Skatflocken följer efter skrikandes. Jag var verkligen jättenära rovfågeln. Stirrade rakt in in dens ögon. Och runt omkring gick människor och bilar körde förbi. Inte direkt ofta man får se en rovfågel så nära och så nära intill ett bostadsområde! Men vad var det för slags fågel då? Ingen aning. Är sämst på fåglar men efter att ha tittat på bilder över näten så såg den definitivt ut som en tornfalk. Men de verkar inte ta andra fåglar av vad jag har förstått? Men slående lik var den...

Tänk om jag hade haft kameran med. Hade kunde tagit en jättebra bild på den.


Uppsatsen var det ja...

Tror ni att jag fått något gjort sen jag skrev sist? Inte direkt. Skrivit en liten kladd och hittat två vettiga vetenskapliga artiklar att referera till men det är allt. Annars har jag lyckats gjort massor idag, som t.ex. organisera upp i förrådet som jag tänkt gjort i flera veckor nu, städat i städskåpet, städat lite allmänt i lägenheten osv. Blir så trött på mig själv. Allt annat lockar mycket mer än uppsatsen just nu.

Har lite burar och grejer till salu om någon skulle vara intresserad. En 100*50 (el. om den nu är 40..)cm bur, några burtransporter och en hamsterbur med tillbehör. Begagnat men fullt användbart.

Satt en egen deadline att jag ska vara klar med uppsatsen till tors så det blir att skriva tills fingrarna rycker i morrn.

Uppfödardrömmar

Åh, jag vill ju så gärna starta uppfödningen riktigt nu när jag har namnet... Funderar på att försöka få tag på en fin rexhona ändå. Gärna en silveragouti. Men får se.

Nej nu måste jag verkligen ta tag i uppsatsen som ska vara klar på fredag!

SMF 435 Serendipity's!

Nu är namnet godkänt!! =D Tyvärr så kan jag för tillfället inte ta några fler kullar pga platsbrist och har mycket med skolan. Men när jag kan så ska jag försöka rikta in avel lite bättre och välja mer nogrant vilka linjer jag vill avla efter. Allra helst skulle jag vilja importera från Pickersleigh för deras marsvin har det utseende på sina rexar som jag gillar allra mest. Väldigt likt Pärlan min första rex.


SCh Cassiopeias Silver Pearl
(som hade mkt Pickersleigh linjer)


Still alive

Tänkte bara skriva en rad och säga att jag lever. ^^ Började skolan för två veckor sen och sen dess har det varit fullt upp! Trivs väldigt bra och har träffat några underbara personer.

Ha det bäst!
/Emilie

RSS 2.0