Lördags

Igår skrev jag högskoleprovet. Det kändes hyfsat bra faktiskt men snacka om att man blir mör efter en hel dag med bara prov. Det är andra gången jag skriver provet. Första gången var jag jättestressad och hann knappt med att svara på frågorna denna gång svarade jag iaf på varenda en.

Tomas ifrån jobbet ringde och frågade om jag ville med ut på kvällen och jag var verkligen sugen men eftersom jag var trött (sover fortfarande dåligt) och det hade varit lite tjaffs under dagen (har löst sej nu) så kände jag att jag inte orkade. Dessutom är dom alla äldre än mej och skulle gå ut där åldersgränsen är 23. Fast jag har kommit in förr men var som sagt för trött igår. Menar inte att jag ser ut att vara 23. =P Det vet jag att jag inte gör. Ser väl knappt ut att vara de 21 år jag är enligt vissa. Men ibland är vakterna snälla. ^^

Sen så skulle Linda sova över här igen eftersom hon jobbade natt. Stackarn, behöva servera hamburgare till alla fulla gävlebor en löningshelg!

Nu sitter jag här och tycker synd om mej själv. Var nyss upp till föräldrarna och hämtade Cliff (hunden) och nu vet jag inte vad jag ska göra. Mitt söndags nöje har varit att titta på Primeval klockan 9 på kvällen men nu har det slutat. =( Även om serien hade rätt töntig handlig och kass animering så var det ändå lite småläskigt och underhållande. Ska kanske ladda mobilen för har upptäckt att det finns Sims på den. Har det inte längre på datorn. ^^

Ni har väl ställt om era klockor?


Abby och Rex från Primeval

Du är vad du äter

Pratade med en kille i fredags som sa att han varit med i Du är vad du äter. Letade efter bevis och hamnade inne på Anna Skippers hemsida. Titta vad man kan beställa från sidan!


Precis va man vill ha. En väska med Anna Skipper tryck. ^^

...marsvin

Blev bara marsvinsskötsel idag. Cyklade upp till mamma och pappa och städade burarna där och så trimmade jag lite på Nessie och Lolan. De blev också badade. Började faktiskt trimma lite redan förra veckan så för en gångs skull är jag ute i hyfsat bra tid. Har ju fyra rexar som ska med så det blir en del trimmande. Fast Bonni och Nessie ska ju då ställas i Pet men de måste ju iaf se ordentliga ut. ;)

Nessie badar jag i ett mjäll schampoo som faktiskt fungerar riktigt bra. Idag var det tredje gången som jag badade henne i det och hon har knappt nå mjäll alls nu. För två veckor sen så bara rasade det mjäll ur pälsen på henne. PCL heter märket. En länk där det står lite om deras produkter; http://www.pcldogcat.com/
Jag bara chansade när jag köpte schampot och jag drygar ut det med mkt vatten. Men som sagt det fungerar riktigt bra!

Igår började jag och mamma på med en maskeraddräkt åt Nessie. Testade den idag och jäklar vad söt hon blev. Tyvärr så tänker jag inte berätta vad det är utan ni får vänta till Kallhäll. ;)

Marsvin, marsvin, marsvin...

Har nyss städat alla burar som är hemma hos mej. Det känns så himla bra att det är rent och fint hos djuren. Och det syns att de uppskattar det med. Just nu är Anouk och Milli ute på golvet och bekantar sej med varandra. Förhoppnings ska de kunna bo ihop. Vet inte riktigt om jag vågar hoppas på att Anouk är dräktig ändå. =/ Typiskt, längtar ju efter att få små bebisar igen och så hade jag hoppats på att få en liten hane som sällskap till Mackan.

Vet inte riktigt hur jag ska göra med Ikaros (Redets Tengel) och Pantouffe heller. De bor ju hemma hos mina föräldrar och mamma säger att det går bra. Dom blir väl omskötta men blir inte direkt pysslade med för jag kan inte åka upp till dom och tjejerna varje dag. Samtidigt så vet jag vart dom är och som sagt de blir väl omhändertagna av mamma. Hon matar och städar åt dom. Så det går ingen nöd på dom på det viset.

De marsvin som bor hos mamma och pappa är; Ikaros, Pantouffe, Lolan, Jill (Ulvus Ramona), Hermione och Nessie. Och hemma hos mej bor; Anouk, Milli, Bonni, Chitza, Mackan (Redets Marcus), Zoe och Stella (Duettens Darkest Star).

Blir det inga bebbar för Anouk så får jag börja leta efter en liten hane som sällskap till Mackan för han ska då ingenstans. Han har flängt runt tillräckligt i sitt liv så hos mej stannar han för alltid.

 

Lite bilder från när marsarna var ute idag. Har köpt en såndär hamsterhage så att de inste ska komma åt mina sladdar.

Ragnarök

(Cinderellas kapten heter Törnros i efternamn. Vilken sago båt!)

Iaf så kom dom där personerna tillbaka som dom sagt. Men jag kände inte för att släppa in dom. Skulle tro att det var nå Jehovas vittnen el dyl. trots att de sa att det inte hade ngt med religion att göra. Men jag vet en tant som fick liknande besök för bara ngn dag sen och då hade dom lämnat en broshyr där det typ stod ngt om jordens undergång. Har ingen lust att lyssna på ngt sånt.

Nu sitter jag och väntar på att Linda ska komma. Vi får se vad vi hittar på. ^^

Bonni (tjock) boll

Jaha, hur ska man göra för att få ett marsvin att motionera? Önskar att man kunde sätta dom i ett hamsterhjul och låta dom springa en halvtimme. Det är framförallt Bonni som behöver motionera. Fick lite panik när jag kände att hon börjar få fettkulor under armarna. Så nu är hon och dottern Chitza ute på golvet och det var tänkt att de skulle få lite motion men Bonni hittade lite höstrån som hon suttit och tuggat på och nu ligger hon och vilar i kisslådan (Kattlåda med spån i). Chitza däremot hoppar ut och in i lådan och springer runt och nosar på allt medan Bonni nöjer sej med att titta på.


Bonni innan hon fick sin kull

Dreams aren't what they used to be

Drömde ännu mer konstigt i natt. För konstigt för att försöka förklara. Iaf så har jag varit vaken halva natten pga dom så jag är glad att jag inte fick något jobb idag. Sovmorgon. Bara det att strax före tio när jag sover som bäst ringer någon på dörren. På med mjukisar och rusar dit. Håret står rakt upp och jag har stora påsar under ögonen. Halft groggy uppfattar jag att det är två stycken som vill prata med alla 80-talister om ngt med kunskap. Dom ser att dom precis har väckt mej och lovar att komma tillbaka om en halvtimme timme. Usch, varför gick jag med på det? Har ingen lust att ta in två främmande människor i min lägenhet som ska försöka sälja ngt. Funderar på att gå ut och gömma mej..

Bebisar...


Chitza 3 dagar gammal

Tittade på gamla bebis bilder nyss. Vill så gärna ha en kull igen! Håll tummar, tänder, tassar och tår för att Anouk är dräktig med Marcus. ;) 

Solvind

Var precis in på Sophies blogg och såg att hon fått tagit bort sin satin pga OD. Usch vad hemskt det är. Fick ta bort älskade Alice (Luneas Solvind) förra året och det var bland det jobbigaste jag gjort. Hon var så fräsch och fin just då. Det var också så jag ville minnas henne. Men när vi stod där och väntade på sprutan... Jag kände hur jag bara ville ta upp henne och springa därifrån. Det är hemskt att behöva ta ett sånt beslut över ett annat liv. =/ Men jag fick åtminstone 4,5 år med min Alice.


Vackra Alice som var Satin Orangeargente

Nej nu måste jag torka tårarna och räkna lite matte.


Nu är Mitts hemsida uppdaterad


Se hit alla mittare!

Känner att jag måste skriva något bara för att skicka ned föregående inlägg en bit. Saker och ting känns mycket bättre nu. Jag har alltid varit "duktig" på att stressa upp mej själv för minsta lilla och känna att jag bara vill ge upp. Men nu har jag lugnat ned mej och insett att det inte alls var så farligt som jag förstorade upp det till. Kanske till och med kan vända det till att det kommer ngt positivt ur det hela.

Men över till ngt helt annat. Nu har jag jobbat på Mitts hemsida och ska väl skicka ut den på nätet snart. Det som fortfarande fattas är bilder (!) och en logga! Så jag behöver lite hjälp från er andra mittare. Är det ngn utav er som har bilder från ngn av Mitts utställningar maila dom då till mej är ni snälla. Skriver självklart vem som har tagit fotot. Kan skriva det direkt på bilden om så önskas. Sen så går det bra med söta marsvinsbilder allmänt.

Och en till sak till er mittare. Ni glömmer väl inte att länka tillbaka till Mitt? Vi vill ju ha fler medlemmar. ;)

http://mitt.svenskamarsvinsforeningen.se/

[email protected]


Raptor Race

Idag har jag hunnit med ganska mycket för att vara mej eller borde jag skriva jag? För trött för att kunna tänka klart. Har jobbat 10,5 timme idag. Inte roligt med delade turer men det blir ju lite mer till plånboken. På de tre timmarna emellan städade jag alla burar, damsög lägenheten, gick med sopor, handlade och så tryckte jag i mej en macka. Vid halv tie kom Linda som ska sova över här för hon jobbar natt och hon bor i Sandviken och när hon slutar så har sista nattbussen redan gått. Så jag vinkade nyss av henne när hon cyklade iväg på min fula skrotcykel in till stan.

Vi gjorde en kladdkaka som vart minst sagt kladdig. Men den är säkert helt perfekt imorgon när den hunnit stelna lite. ^^ Vi gick ut en liten stund för Linda ville röka och så fick vi syn på en herrelös hund som sprang omkring på bilvägen. Men när vi gick emot den vart den rädd och sprang iväg. Men den såg målmedveten ut så den visste troligtvis vart den skulle.

Ser nästan i kors för att jag är så trött. Har inte kunnat sovit på flera nätter nu bara för att jag mått dåligt och kännt mej stressad. I första mardrömmen dog både mamma och hunden + annat ngt annat hemskt hände. Sen nästa natt drömde jag att människor och dinsaurier levde i samma tidsepok. Det var en tävling typ som V75 fast med dinosaurier och ngn hade spänt för en raptor och jag tror att jag filmade det hela el ngt. Iaf så vann den. Men när vi alla står där vid mållinjen och gratulerar den som körde så blir en av domarna attackerad av massa små flygfän som börjar äta av honom. Hur knäppt som helst. I drömmen var det otäckt iaf. Hela stämningen i drömmen var obehaglig.



Om det här är helt osammanhängande att läsa och en massa stavfel och omkastade bokstäver med mera så är det för att jag knappt ser tangenterna nu. Så ska väl ta och blåsa upp Lindas madrass så att hon har ngt att sova på när hon kommer. Men nej, jag tänker INTE blåsa upp den själv. Då tuppar jag väl av. Det är bara att plugga i en kontakt och trycka på en knapp så gör den allt själv. Perfekt. Tror jag ska försöka kolla på en film och hålla mej vaken ifall att hon vill att jag ska möta upp henne. Är väl iaf 5km in till stan. Inte så kul att cykla själv mitt i natten.

Upptäckte nu att klockan snart är ett. Om fem timmar har jag varit vaken i ett dygn.


Duvbur

Måste bara skriva ett till inlägg för nu är jag glad! Fick precis hem ett avi från posten. Jag har beställt en duvbur och nu har den kommit! Yay. Tyvärr kan jag inte hämta ut den förrän efter klockan 16.00 idag och då börjar jag jobba. Typiskt. Får hämta ut den imorgon då men nu känns det som evigheter dit ju. ;)

En 12 fackare ska det vara iaf. Då kommer det att finnas plats för 6 djur. Så nu slipper jag släpa med mej de andra stora djurtransporterna eller snylta på stackars Sophie. =P



Huvudet i sanden

Agge kom och vi lagade kycklingenchilada och tittade på FOTC. Senare på kvällen såg vi 1408, en skräckis med John Cusack och Samuel L Jackson. Den handlar om ett hotell rum som är hemsökt. Alla som bott i rummet 1408 på the Dolphin har dött efter en timme. Tyckte att den var rätt så bra faktiskt eftersom det inte fokuserades så mycket på spöken utan mer på att jäklas med människors psyken. Vilket jag tycker är mycket läskigare än något monster.

Det var jätteroligt att Agge kom men jag fick ett telefonsamtal på söndag som gjort att jag kännt mig ganska låg de senaste dagarna därav har jag inte velat suttit vid datorn och bloggat. Men det känns mycket bättre nu och det kommer förhoppningsvis att ordna sig.

Men nu har jag ett annat problem. Sista anmälningsdatumet till Kallhäll närmar sig med storm steg och jag vet inte vilka djur jag ska ha med!

De jag funderar på är;
Lollipop (Lolan) Ras
Mosaiques Vanessa (Nessie) Pet
High Hat's Barbie
(Bonni) Pet

Och kanske någon till. Hade velat ställt Millicent (Milli) i ras men har inte fått hennes reg. nummer än.


Lördag kväll...natt

Ja, roligare kan man väl ha än att sitta vid datorn. Men men är ändå inte på humör för att festa. Ska försöka få ordning på Mitts hemsida istället. Den har ju inte blivit uppdaterad på evigheter. Det har strulat lite när jag försökt göra om designen. Hoppas att jag kan få till det nu.

Idag har varit en riktig slapp dag. Sov till tjugo i elva och vid två tiden gick jag hem till mamma och pappa för att äta lunch. Köpte med mig kanelbullar för det var ju kanelbullens dag. Hehe. Sen blev jag kvar där till halv tolv på kvällen.

Imorgon kommer Agge från Storvik. Nördiga som vi är ska vi ha FOTC (Flight of the Conchords) maraton. Upptäckte de galna Nya Zeeländarna via Youtube men missade nästan alla avsnitt som SVT sände. Men imorgon tar vi igen det.

Borde även redigera ihop en sak jag filmat och lovat att göra. Men men. Försöker få ihop sidan till Mitt först. Men har inte hållt på med html på evigheter så känner att jag inte alls är duktig på det just nu.

Här kommer ett litet smakprov på FOTC om ni inte redan vet vilka de är

 

Vem har snott mitt ventilgummi?!

Var hem till mamma och pappa idag och lämnade över Cliff till dom för ett tag. Vi har ju liksom delad vårdnad om honom. ^^ Tittade till djuren som bor där och kunde konstatera att det inte går någon större nöd på dom. Broccoli och morötter fick dom till kvällsmat också. =)

Hade lämnat min cykel i deras förråd sen i fre och tänkte cykla tillbaka hem på den men upptäckte att någon skruvat bort ena ventilgummit! Alltså inte mamma och pappa då utan någon måste ha gjort det när cykeln stått i det gemensamma förrådet hemma där jag bor. Så typiskt. Har ju en annan skrotcykel som står ute förjämnan och den är det ingen som bryr sig om. Jaja ett ventilgummi kostar väl inte allt för mycket skulle jag tro. Men ändå, så onödigt.

Trots att jag åt pannkaka hos mamma och pappa är jag fortfarande hungrig och klockan är tio på kvällen så det är inte så smart att trycka i sig en macka direkt. Skar upp en apelsin som jag ska äta snart. Milli känner lukten av apelsinen och hänger ut genom buren och blänger på mig just nu. =P

Nej nu lär jag väl gå och lägga mig. Måste kliva upp klockan sex imorgon för jag ska iväg och jobba. Men har iaf väldigt nära till jobbet så behöver inte stressa.


Cliff

RSS 2.0